Anna Monogiou
Ιανουάριος 23, 2019

Σούπα βελουτέ με οστρακοειδή

Υλικά

Διαδικασία

Βάζετε τα θαλασσινά να μουλιάσουν σε κρύο νερό για περίπου 1 ώρα, αλλάζοντας αρκετές φορές το νερό (για να φύγει η άμμος). Τα σουρώνετε και τα βράζετε για μερικά λεπτά σε μεγάλη κατσαρόλα με δύο ποτήρια νερό για να ανοίξουν. Σουρώνετε το ζουμί περνώντας το και από ένα φίλτρο του καφέ και το κρατάτε.

Καθαρίζετε τα οστρακοειδή από το κέλυφος. Αφήνετε μερικά ολόκληρα για τη διακόσμηση των πιάτων.

Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το σέλερι, τις πατάτες και τα καρότα. Τα σοτάρετε για μερικά λεπτά, τα αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το ζουμί των θαλασσινών και 6 ποτήρια επιπλέον νερό και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν.

Τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ και βάζετε το μίγμα ξανά στην κατσαρόλα. Δοκιμάζετε και προσθέτετε ανάλογο αλάτι.

Λίγο πριν σερβίρετε, ζεσταίνετε τη σούπα και ρίχνετε τα θαλασσινά. Όταν ζεσταθούν, ρίχνετε και το ξίδι και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης – Food styling: Αντωνία Κατή

Tips

Προσθέτετε αν θέλετε στη σούπα δύο φέτες καπνιστό μπέικον κομμένο σε κυβάκια και σοταρισμένο σε λίγο ελαιόλαδο ή μερικά χτένια καθαρισμένα και σοταρισμένα σε λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Μπορείτε να ετοιμάσετε το φαγητό νωρίς και πριν σερβίρετε να το ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά. Προσέξτε να μην παραβράσετε τα θαλασσινά γιατί σκληραίνουν.